Brasserie de Zwinhoeve Retranchement

Brasserie de Zwinhoeve

Bourgondisch genieten kan gewoon op De Zwinhoeve zelf, bij Brasserie de Zwinhoeve. Na een (lange) dag strand ‘plof’ je neer op ons zonnige terras. Kies één van de heerlijke gerechten van de uitgebreide menukaart, dan proef je Zeeuws-Vlaanderen op zijn best: bereid met streekproducten en veel liefde van de chef. Na afloop rol je zo je tent in of borrel je nog even na op je privé veranda van je huuraccommodatie. 

De lekkerste visjes op een rij

Mosselen


Voor de hand liggend maar daarom niet minder lekker. Wist je dat dit ook nog eens heel gezond is?! In witte wijn saus, gekookt in een lekker biertje of in je vissoep. Verse frieten erbij en genieten maar! Geen een restaurant in Zeeuws-Vlaanderen waar dit niet op de kaart staat. Tip: gebruik de eerste lege schelp als klemvork om de volgende mossel uit de schelp te halen.

Mosselen Zeeland

Oesters

You love it or you hate it. Wij zijn er in ieder geval gek op. Er gaat niets boven een verse zilte oester uit de Noordzee. Nergens smaken deze zo goed als aan de Zeeuwse kust. Knijp een verse citroen erboven uit, een vleugje peper en… Slurpen maar! Maak het af met een glaasje bubbels ernaast.

Oesters Zeeland 3

Oosterscheldekreeft

Fijn, zacht, zilt en vers: de Oosterschelde kreeft is een waar genot. Het is een exclusief product en is dan ook niet overal te krijgen. Mocht je dit op de kaart zien staan, is het absoluut de moeite waard. Er hangt zeker een prijskaartje aan maar dan heb je ook de allerbeste (lokale) kreeft!

Schelpdieren restaurant
Oesters Zeeland 4.jpg

Culinair genieten in Zeeuws-Vlaanderen

Uit eten in Zeeland aan het water blijft een beleving. Echte Zeeuwen gaan voor een goed gevulde pan mosselen met huisgemaakte friet op het strand. Het warme zonnetje op je gezicht, een glaasje wit erbij en smullen maar! Om de hoek van Strandcamping De Zwinhoeve is er genoeg keuze aan strandtenten:

  • De Zeemeeuw
  • De Strandloper
  • De Piraat

De beste restaurants van Zeeuws-Vlaanderen zijn voor de échte fijnproevers: Topchef Sergio Herman heeft twee sterren restaurants in Cadzand-Bad: Air Republic en Pure C.

Depositphotos_231741268_xl-2015 - Huis achtergrond wegsnijden.jpg

Lokale producten

Geen behoefte aan het bezoeken van een restaurant? Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. In de omgeving vind je veel boeren waar je verse producten – direct bij de producent zelf – kunt kopen. Vul een picknickmand vol verse kaas, jam, fruit, groente en nog veel meer. Maak een wandeling en geniet tijdens een rustmoment van al het lekkers dat de omgeving te bieden heeft.