Brasserie de Zwinhoeve Retranchement

Brasserie de Zwinhoeve

Bourgondisch genieten kan gewoon op De Zwinhoeve zelf, bij Brasserie de Zwinhoeve. Na een (lange) dag strand ‘plof’ je neer op ons zonnige terras. Kies één van de heerlijke gerechten van de uitgebreide menukaart, dan proef je Zeeuws-Vlaanderen op zijn best: bereid met streekproducten en veel liefde van de chef. Na afloop rol je zo je tent in of borrel je nog even na op je privé veranda van je huuraccommodatie. 

De lekkerste visjes op een rij

Mosselen

Voor de hand liggend maar daarom niet minder lekker. Wist je dat dit ook nog eens heel gezond is?!

In witte wijn saus, gekookt in een lekker biertje of in je vissoep. Verse frieten erbij en genieten maar! Geen restaurant in Zeeuws-Vlaanderen waar dit niet op de kaart staat.

Tip: gebruik de eerste lege schelp als klemvork om de volgende mossel uit de schelp te halen.

Mosselen Zeeland

Oesters

Je houdt er van of je vind ze verschrikkelijk.

Het ongewone uiterlijk van het vlees en de zilte, slijmerige smaak maken oesters al duizenden jaren lang deel uit van het standaard dieet. Er gaat niets boven een verse zilte oester uit de Noordzee en nergens smaken deze zo goed als aan de Zeeuwse kust.

Het eerste wat je moet weten over het eten van oesters is dat je MOET kauwen, niet simpelweg hoofd achterover en wegslurpen. Je moet echt proeven! Zet de schelp aan je mond, laat de oester naar binnen glijden en kauw minimaal 3 keer op de oester. Want alleen dan komt de zoete smaak los. 

Een glaasje bubbels erbij maakt de beleving helemaal compleet! 

Oesters Zeeland 3

Oosterscheldekreeft

Fijn, zacht, zilt en vers: de Oosterschelde kreeft is een waar genot.

Het is een exclusief product en is dan ook niet overal te krijgen. Mocht je dit op de kaart zien staan (het seizoen duurt van begin april tot ongeveer half juli), is het absoluut de moeite waard.

Er hangt zeker een prijskaartje aan maar dan heb je ook de allerbeste (lokale) kreeft!

Schelpdieren restaurant
Oesters Zeeland 4.jpg

Culinair genieten in Zeeuws-Vlaanderen

Uit eten in Zeeland blijft een beleving.

Echte Zeeuwen gaan voor een goed gevulde pan mosselen met huisgemaakte friet op het strand (of natuurlijk naar onze eigen Brasserie de Zwinhoeve). Het warme zonnetje op je gezicht, een goed glas wijn erbij en smullen maar!

In de buurt van Strandcamping De Zwinhoeve is er genoeg keuze aan strandtenten: De Zeemeeuw en de Strandloper. En zo de hele kustlijn door tot aan Breskens vindt u op elke kilometer wel een strandpaviljoen.

Het beste nieuwe strandpaviljoen van Nederland (2023) vind je in Nieuwvliet: Woest 17!

De beste restaurants van Zeeuws-Vlaanderen zijn voor de échte fijnproevers: De Kromme Watergang in Slijkplaat (2 Michelinsterren) en Spetters in Breskens (1 Michelinster). Ook La Trinité in Sluis is een aanrader (voorheen 2 Michelin sterren maar nog steeds met dezelfde eigenaar en kok). 

Depositphotos_231741268_xl-2015 - Huis achtergrond wegsnijden.jpg

Lokale producten

Geen behoefte aan het bezoeken van een restaurant? Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. In de omgeving vind je veel boeren waar je verse producten – direct bij de producent zelf – kunt kopen. Vul een picknickmand vol verse kaas, jam, fruit, groente en nog veel meer. Maak een wandeling en geniet tijdens een rustmoment van al het lekkers dat de omgeving te bieden heeft.