Brasserie de Zwinhoeve Retranchement

Brasserie de Zwinhoeve

Bourgondisch genieten kan gewoon op De Zwinhoeve zelf, bij Brasserie de Zwinhoeve. Na een (lange) dag strand ‘plof’ je neer op ons zonnige terras. Kies één van de heerlijke gerechten van de uitgebreide menukaart, dan proef je Zeeuws-Vlaanderen op zijn best: bereid met streekproducten en veel liefde van de chef. 

Oesters Zeeland 3

Culinair genieten in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen staat op culinair gebied duidelijk op de kaart in Nederland. Niet vreemd met maar liefst 5 (!) sterrenrestaurants. Topchef Sergio Herman heeft er twee gevestigd in Cadzand-Bad: Air Republic en Pure C.

  • Restaurant De Kromme Watergang - Slijkplaat
  • Restaurant Pure C - Cadzand-Bad
  • Restaurant Air Republic - Cadzand-Bad
  • Restaurant Spetters - Breskens
  • Restaurant ’t Vlasbloemeken - Koewacht

Zeeuwse chefs werken veelal met lokale producten. Niet geheel onverwacht zijn vis, schelp- en schaaldieren in de regio populair en vaak te vinden op de menukaart. Verser – en lekkerder – ga je het niet proeven! 

Depositphotos_231741268_xl-2015 - Huis achtergrond wegsnijden.jpg

Lokale producten

Geen behoefte aan het bezoeken van een restaurant? Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. In de omgeving vind je veel boeren waar je verse producten – direct bij de producent zelf – kunt kopen. Vul een picknickmand vol verse kaas, jam, fruit, groente en nog veel meer. Maak een wandeling en geniet tijdens een rustmoment van al het lekkers dat de omgeving te bieden heeft.